آخر الأخبار

جاري التحميل ...

وصفتنا النهاردة مكرونة صيامي بطريقتين موقع اقباط العالم


وصفتنا النهاردة مكرونة صيامي بطريقتين







الطريقة الاولى


زمن التحضير: 1
زمن الطهي: 5
بلد الأكلة: مصرى
المقادير:
كيس مكرونة
حوالي 20 حبة لوز
5 فصوص ثوم
فلفل رومي
مشروم
روز ماري
ريحان
ملح وفلفل اسود
2 ملعقة دقيق
زيت

الوصفة:

تسلق المكرونة وتصفى ولا تشطف
يفرم اللوز مع الثوم والريحان والفلفل الاخضر وروز ماري(خليط)
نعمل بشاميل خفيف بتحمير الدقيق خفيف ويضاف الماء والمشروم وخليط اللوز ويبهر بالملح والفلفل الاسود
يضاف اليه المكرونة ويقلب ويقدم ساخن وبالهنا








الطريقة التانية

اسلقى المكرونة و صفيها و شوحى المشروم بتوم أو بصل أو كلاهما مع فلفل ألوان و خليه على نار هاديه لمده عشر دقايق

الصوص الأبيض
زى البشاميل الصيامى بس بقوام أخف شويه
سخنى ملعقتين كبار زيت و حطى معاه معلقه دقيق كبيره قلبيهم شويه علشان طعم الدقيق مايبقاش نى و ضيفى ميه متدوب فيها معلقه كبيره كريمر و مكعب مرقه خضا
ر أو لو عاوزه تستغني عن مكعب المرقه ضيفى شويه توابل تحسن من طعم الصوص زى حبهان مطحون و ورق لورا و رشه جوزه الطيب صغيره

تقدرى بعد ما الصوص يجهز تحطى التلات مكونات على بعض
و تقدرى تقدميهم فى طبق المكرونة المسلوقه
و تحطى فوقه الصوص و المشروم

عن الكاتب

غير معرف

التعليقات


اتصل بنا

إذا أعجبك محتوى مدونتنا نتمنى البقاء على تواصل دائم ، فقط قم بإدخال بريدك الإلكتروني للإشتراك في بريد المدونة السريع ليصلك جديد المدونة أولاً بأول ، كما يمكنك إرسال رساله بالضغط على الزر المجاور ...

جميع الحقوق محفوظة

موقع صوت الكنيسة